Verstopping

  • Scherp geprijsd
  • Snel geholpen
  • Jarenlang ervaring
  • Oplossingsgericht

Wat is een verstopping?

Een blokkade in uw afvoer- of rioleringssysteem veroorzaakt een verstopping. In de loop der jaren veroudert uw riolering en is regelmatig onderhoud zeer belangrijk. Een verstopping ontstaat in ieder toilet, douche, bad of keukenafvoer door:

  • de natuurlijke aangroei van vet- en voedselresten;
  • het verzakken en/of scheuren van leidingen door verouderde systemen.

Verstopping

Al uw sanitaire voorzieningen en keukenafvoeren zijn aangesloten met een eigen afvoer op een centraal rioleringssysteem. Op een gegeven moment ontstaat in ieder huis een verstopping in het rioleringssysteem. Als uw afvoer in de badkamer of keuken verstopt zit, is het verstandig Pannekoek Rioolservice in te schakelen. Op die manier bent u verzekerd van een grondige aanpak, zodat uw problemen snel verholpen zijn.

Verstopping

Toiletverstopping

Meerdere oorzaken zorgen voor een verstopt toilet:

  • Opeenhoping van toiletdoekjes in de toiletpot;
  • De stortbak loopt langzaam vol door bijvoorbeeld kalkafzetting;
  • Verschoven leidingaansluiting.

Met de juiste vakkundige mensen en de nieuwste materialen stelt Pannekoek Rioolservice een eerste diagnose vast. In sommige gevallen is het probleem snel te verhelpen en starten de monteurs direct met het vervolgonderzoek. In overleg met u kijken we of verdere inspectie van het rioleringssysteem noodzakelijk is.

Gootsteenverstopping

In de keuken ontstaat vaak hinder door een verstopte zwanenhals of sifon onder de gootsteen. Dit komt door restanten van voedingsmiddelen, vet en chemicaliën die achterblijven in de zwanenhals. Door zelf regelmatig de sifon los te halen en schoon te maken voorkomt u problemen. Indien uw gootsteen toch verstopt zit, belt u met Pannekoek Rioolservice. Onze monteurs helpen u behendig en snel bij het ontstoppen van de gootsteen.

Sanitaire afvoerverstopping

Uw wastafel, douche of bad voeren vele liters water af via de afvoerleiding. De kans is groot dat het doucheputje met de kleine diameter op een gegeven moment verstopt raakt door zeep-, huid- en haarresten. Wij gebruiken diverse, moderne middelen en technieken om sanitaire voorzieningen te ontstoppen.

Hemelwaterafvoerverstopping

Helaas kent Nederland een nat klimaat en valt er veel regen. Al die regen kan voor wateroverlast zorgen als uw hemelwaterafvoer verstopt zit door bladeren en/of vuil. Het gevolg is dat het water via de overlopende dakgoot en de muren zijn weg vindt naar binnen of dat u last krijgt van daklekkage. Pannekoek Rioolservice maakt uw regenwaterafvoer schoon en repareert indien nodig uw dakgoot.

Verstopte buitenput

Een verstopping in uw buitenput komt in veel gevallen door zand, grind of grond. Een bijna verstopte buitenput herkent u aan slecht doorlopend water. Het gevolg van een verstopte buitenput is dat het water niet of nauwelijks wegloopt. Wij staan voor u klaar met de spoeddienst, zodat ook uw buitenput weer naar behoren functioneert.

Meer informatie aanvragen?